Randanimatie: muziek

Om het zo gezellig mogelijk te maken op het bierfestival, komen volgende muziekgroepen de leukste noten spelen voor jullie:

ZATERDAG 21 MEI 2016

1 SMESH

Op zaterdag 21 mei 2016 komt SmesH de hele dag de leukste muziek verzorgen. SmesH is een blaasband uit Lieshout die is gestart in 1997. De term blaasband is niet uit de lucht gegrepen, want daarmee willen ze aangeven dat ze een blaaskapel zijn die zich echt richt op een repertoire van popmuziek.

Inmiddels bestaat de groep uit twintig jonge/jongvoelende en enthousiaste muzikanten, die speelplezier en gezelligheid hoog in het vaandel hebben staan. Stabiele basis vormt de ritmesectie, met grote trom, rijdend drumstel en de unieke percussie-rollator. De ervaren blazerssectie bestaat uit trompetten, schuiftrombones, saxofoons, bariton en sousafoon.

Stuk voor stuk zijn ze muzikanten die het beste van zichzelf naar boven willen halen. Dus niet kiezen voor de makkelijkste muzikale weg, maar voor de mooiste of meest swingende oplossing. Alle arrangementen zijn dan ook gemaakt door eigen leden, en daardoor helemaal toegespitst op hun bezetting. En dat heeft geleid tot een repertoire waarin het ene moment de hardrock van AC/DC voorbij komt, maar het andere moment net zo goed een Duitse schlager, een nederpop-klassieker van Borsato of een ska-hit van Madness. Kortom, een zeer gevarieerde verzameling van bekende popmuziek. Sfeer gegarandeerd!

SmesH Bierparadijs Bierfestival

2 ROSALIA

Ook op zaterdag 21 mei 2016 op ons programma: de fanfare St. Rosalia uit Meer. “Fanfare Sinte Rosalia” startte onder een kerkelijke vlag: de oorspronkelijke naam was “De Katholieke Vereeniging” met als patroon de beschermheilige van Meer, de heilige Rosalia.

Een exacte startdatum van de fanfare bestaat niet. Maar wet wel zeker is; in 1967 nam het toenmalige bestuur de beslissing om een drumband op te richten. Het korps kreeg een fris en jeugdig uitzicht met al die meisjes erbij en … veel jongens besloten in de fanfare te gaan. Uitstappen en optochten volgden elkaar al snel en succesvol op. In 1985 werd de fanfare omgevormd tot een brassband, wat een belangrijke stap was voor de muzikale kwaliteit.

De voorbije tien jaar werd het accent gelegd op het uitbouwen van een muzikaal kwalitatieve basis en een degelijke jeugdwerking. De drumband werd omgevormd tot een percussiegroep. Met een modern en uitgebreid repertoire zorgt Rosalia voor een sfeervolle, gezellige en aangename muzikale toets op ons bierfestival.

St. Rosalia Meer Bierparadijs Bierfestival

ZONDAG 22 MEI 2016

1 PRETBAND DE KLEPZIJKERS

Op zondag 22 mei 2016 zal de sfeer er helemaal inkomen met pretband De Klepzijkers. Pretband De Klepzijkers uit Teteringen (Nederland), opgericht in 1988, is dé band voor feesten, festivals en evenementen. Met hun originele repertoire maken ze er een echt spektakel van.

Een lekker stukkie muziek maken, met een origineel repertoire en een geheel eigen geluid, dat is het liefste wat zij doen. Natuurlijk doen ze dat liefst niet alleen voor onszelf. Daarom komen zij op zondag 22 mei naar België om er een feestelijk bierfestival van te maken.

Pretband De Klepzijkers Bierparadijs Bierfestival