F.A.Q.

Waarom een bierfestival?

Bierparadijs bestaat dit jaar 25 jaar. Om dit te vieren, organiseert Bierparadijs een bierfestival. Talrijke bekende en minder bekende brouwerijen komen hun bieren voorstellen en als bezoeker kan u meerdere lekkere bieren proeven.

Wanneer vindt het bierfestival plaats?

Het bierfestival ter ere van het 25-jarig bestaan van Bierparadijs, vindt plaats op zaterdag 21 mei & zondag 22 mei 2016.

Waar gaat het festival door?

Het bierfestival vindt plaats in een grote, centrale tent net voor de winkel van Bierparadijs, Wenenstraat 9, 2321 Meer. Bierparadijs ligt in de Transportzone Hazeldonk in Meer. Onder bereikbaarheid vindt u een gedetailleerde routebeschrijving.

Wat zijn de openingsuren van het festival?

Het bierfestival gaat door op zaterdag 21 mei 2016 van 10:00 tot 19:00 uur. De winkel van Bierparadijs is open van 10:00 tot 17:00 uur.
Op zondag 22 mei 2016 gaat het bierfestival door van 10:00 tot 19:00 uur. De winkel van Bierparadijs is open van 10:00 tot 16:00 uur.

Hoe kan ik me inschrijven?

U kan uzelf vooraf inschrijven voor het bierfestival. Vooraf inschrijven kan in de winkel van Bierparadijs. U vult uw gegevens in aan de kassa. Voor €15 ontvangt u 10 officiële jetons voor het bierfestival. U ontvangt bovendien gratis 1 officieel degustatieglas van 15cl in een mooie kartonnen verpakking.

Indien u niet vooraf inschrijft, betaalt u aan de kassa van het bierfestival €15 voor 10 jetons en €2 voor het officiële bierdegustatieglas.

LET OP: INSCHRIJVEN IS NIET VERPLICHT! Je kan tijdens het festivalweekend ook losse jetons en een glas aankopen.

Welke brouwerijen nemen deel?

Er zullen in totaal 25 verschillende brouwerijen deelnemen aan het Bierfestival. Onder Brouwerijen vindt u een uitgebreide lijst.

Wat is de toegangsprijs?

De toegang tot het bierfestival is GRATIS. Om bieren te degusteren, heeft u officiële jetons nodig. Deze jetons kan u aan een kassa verkrijgen. Deze kassa zal te vinden zijn op het terrein van het bierfestival. 1 jeton kost €1,5. Om te kunnen degusteren, heeft u een officieel proefglas nodig van het bierfestival. Dit degustatieglas van 15cl, kan u ook aan de kassa kopen voor €2.

Hoe werkt het?

U kan als bezoeker van het bierfestival elk bier degusteren van elke brouwerij die aanwezig is. U betaalt 1 of 2 jetons om een bier te proeven. U kan steeds jetons bijkopen aan de kassa. De brouwerijen zullen duidelijk aangegeven zijn en hebben eigen bierstanden. U kan steeds meer uitleg vragen aan de degustateur over het desbetreffende bier. U drinkt steeds uit het degustatieglas. U heeft maar 1 proefglas nodig tijdens het festivalweekend. Dit proefglas kan u telkens na het proeven, zelf proper maken bij de spoelunits. De brouwerijen zullen ook spoeltafels hebben, waar zij uw glas ook kunnen spoelen.

Hoeveel kost het om 1 bier te proeven?

U drinkt steeds uit het officiële degustatieglas van het bierfestival. Dit degustatieglas kost u €2 aan de kassa. 1 degustatiebier kost u 1 of 2 jetons, afhankelijk van het bier. 1 jeton kost €1,5. Deze jetons kan u aan de kassa verkrijgen. Bij elke bierstand zal een bord hangen met de desbetreffende bieren en prijzen.

Kan ik ook eten tijdens het bierfestival?

Jazeker. Er zullen enkele foodtrucks met heerlijke eten aanwezig zijn op het festivalterrein. U betaalt aan deze foodtrucks ook met de officiële jetons van het bierfestival. Meer info vindt u hier.

Is er randanimatie?

Jazeker. Om het gezellig te maken, zal fanfare St. Rosalia uit Meer komen spelen, net als tijdens de opening van Bierparadijs in 1991. Ook zal er een streepje muziek gespeeld worden door Pretband De Klepzijkers en SmesH. Meer info hierover vind je hier.

Is er kinderanimatie?

Jazeker. Er is gedacht aan de kleinsten onder ons. Er zal een springkasteel aanwezig zijn op het festivalterrein. Het springkasteel staat onder bewaking van enkele vrijwilligers. Zij waken over uw kinderen, terwijl u een biertje kan nuttigen. Meer informatie over kinderanimatie vind je hier.

Hoe ziet het festivalterrein er uit?

Het festival zal doorgaan net voor de winkel van Bierparadijs. Er zal een grote centrale tent staan, waar u ondermeer aan staantafels gezellig enkele bieren kan proeven. Deze tent zorgt voor de nodige schaduw. In het slechtste geval, kan u schuilen onder deze tent. Langsheen deze grote tent zullen talrijke bierstanden staan van de deelnemende brouwerijen. Er zullen ook genoeg tafels en banken staan. U kan het festivalterrein langs 2 kanten betreden.

Waar kan ik parkeren?

Parkeergelegenheden vindt u in de omliggende straten rond het bierfestival in de Transportzone. Bewegwijzering en parkeerwachters maken u attent op de correcte parkeerwijze. Bovendien zal er éénrichtingsverkeer zijn in de omliggende straten. Gelieve steeds de instructies op te volgen.

Kan ik met de fiets komen?

Jazeker. Het bierfestival is perfect bereikbaar met de fiets. Er zal overigens ook een fietsenparking aanwezig zijn.

Wat als ik enkel naar de winkel wil komen?

Dit kan. U dient dan te parkeren in de voorziene laad- en loszone, vlak naast de winkel van Bierparadijs. Parkeerwachters maken u duidelijk waar deze zich bevindt.

Waar kan ik terecht bij vragen?

Bij vragen kan u steeds terecht op bierfestival@bsbp.be. Wij beantwoorden uw vraag zo snel mogelijk. U kan ook het contactformulier invullen bij contact.

Tot dan!

Bierparadijs